Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Symptomen Omicron

Symptomen Omicron: De overheid heeft de meeste lockdown maatregelen weer opgeheven. Dit heeft alles te maken met het oprukkende Omicron virus. Het aantal besmettingen met het Omicron virus is al in de meerderheid in vergelijking met andere varianten. De besmettelijkheid van het virus is echter vele malen groter dan de overige varianten. Dat er nog een andere Corona variant in de toekomst zich aandient is niet ondenkbaar. 

De bekende Corona klachten zijn ook bij deze variant aanwezig. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke symptomen van de Omicron variant.

symptomen omicron

 

De Symptomen Omicron zijn:

  • Pijn in de keel
  • Vermoeidheid
  • Zweetaanvallen in de nacht
  • Spierpijn
  • Droge hoest
  • Loopneus


Bij deze symptomen Omicron is het zeer aannemelijk dat u lijdt aan Corona. Om uit te sluiten dat u Corona heeft kunt u een testafspraak inplannen bij het GGD. Het Omicron virus werd als eerste waargenomen in Afrika. Daar bleken ook jonge mensen te zijn besmet met het virus. De geïnfecteerde mensen hadden meer last hebben van zware hoofdpijn en spierpijn.

 

Verloop Omicron symptomen

De ziekte opgelopen door besmetting met het Omicron virus lijkt minder heftig te verlopen dan de andere varianten van Corona besmetting. Er lijkt minder hoge koorts, geen reuk en smaak verlies en minder behoefte aan aanvullende beademing. 

De vaccinatie lijkt overigens wel van nut bij de Omicron variant, het ziekte verloop lijkt minder heftig na vaccinatie. Verder wordt er gewerkt aan een vijfde Coronavaccin genaamd Novavax. Dit middel bestaat uit twee prikken, dat in twee tot drie weken opnieuw gegeven mag worden. Met dit middel kunnen dus meer mensen sneller gevaccineerd gaan worden. 


Boostervaccinatie Omicron


Om de kans op besmetting te verlagen en het zieketverloop te temperen wordt de Boostervaccinatie aangeraden. De hoogte van de piek en het aantal zieken en ziekenhuisopnames kunnen teruggebracht worden door zo veel mogelijk gevaccineerde mensen, zo snel mogelijk hun boosterprik te geven. Verder helpt het verhogen van de vaccinatiegraad onder nog niet-gevaccineerde personen. Om de boostercampagne de kans te geven zoveel mogelijk mensen tijdig te bereiken, is het belangrijk nu extra maatregelen te nemen. Maatregelen bovenop de avondlockdown vertragen de opkomst van de omikronvariant, dit kan ertoe bijdragen dat zo veel mogelijk mensen op tijd gevaccineerd zijn. Bron: RIVM