Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.


Uitnodiging Boostervaccinatie PGB Zorgverlener

Uitnodiging Boostervaccinatie :

Zorgverleners kunnen met voorang de Boostervaccinatie ontvangen. Ze ontvangen de Uitnodiging Boostervaccinatie dan niet op basis van hun leeftijd, maar vanwege het feit dat ze thuiszorg verlenen aan kwetsbare ouderen. Zorgverleners die werken op basis van een PersoonsGebonden Budget ( PGB )  via de Wlz krijgen de uitnodiging Boostervaccinatie via hun budgethouder. De gewaarborgde hulp ontvangt per elke zorgverlener een brief van de SVB met daarin een unieke code. De uitnodiging Boostervaccinatie is persoonsgebonden en wordt op (bedrijfs) naam verstuurd. 

Met deze code kan de zorgverlener zich aanmelden via de website wachtrijbooster.nl. Hierdoor is het voor de GGD duidelijk dat het een zorgmedewerker betreft en met voorrang gevaccineerd moet worden en niet uitgenodigd wordt op basis van leeftijd.  De aanmelding zorgt ervoor dat de zorgverlener op de wachtlijst komt te staan en snelle toegang krijgt tot vaccinatie. In de meeste gevallen kan de vaccinatie binnen enkele dagen gepland worden. 

Uitnodiging Boostervaccinatie PGB zorgverlener


Voor alle zorgverleners geldt dat het langer dan 6 maanden geleden moet zijn dat zij de laatste prik hebben gehad. Budgethouders of de gewaarborgde hulp hebben vrijdag 17 december of zaterdag 18 december 2021 een uitnodiging ontvangen voor de boosterprik voor hun zorgverleners van de SVB


Waarom een Boostervaccinatie uitnodiging? 


Het vaccin beschermt tegen het coronavirus. Na een tijdje neemt de bescherming af. Daarom wordt een extra prik aangeboden, zodat je goed beschermd blijft tegen corona. Voor zorgverleners geldt dat ze extra kwetsbaar kunnen zijn en werken met kwetsbare ouderen. De 1,5 meter afstand regel is in veel gevallen van zorgverlening niet mogelijk. Indien je recentelijk zelf Corona hebt gehad is het noodzakelijk te wachten met het inplannen van de vaccinatie. 


Boostervaccinatie vaccin

Je krijgt een mRNA-vaccin: Moderna of BioNTech/Pfizer. Het maakt voor de werking niet uit welk vaccin je eerder heeft gekregen. Je kunt niet kiezen welk vaccin je krijgt.