Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Vecozo certificaat aanvragen

Nieuwe zorgkantoren MIJNPGB portaal

Vecozo certificaat aanvragen: Voor Zuid - Oost Brabant onder andere geldt dat per 14 juni het nieuwe PGB Portaal operabel zal zijn. Om deze reden zullen er in de periode tussen 30 mei en 14 juni geen declaraties worden uitbetaald door het SVB. Facturen over de maand mei die nog wel behandeld worden dienen voor 24 mei te worden aangeleverd of ingevoerd. Na 14 juni is het voor zorgverleners mogelijk om zelf in te loggen in MIJNPGB via het VECOZO certificaat. Hiermee kunnen zij zelf hun facturen indienen, waarna de budgethouder of diens vertegenwoordiger de facturen accordeert. 

Vecozo certificaat aanvragen

Declareer uiterlijk 24 mei

De gegevens van de budgethouders worden tussen 30 mei en 13 juni overgezet van het systeem van de SVB naar het nieuwe PGB Portaal. In deze periode kunnen geen declaraties, wijzigingen of zorgovereenkomsten worden behandeld door de SVB en de zorgkantoren. Voor zorgverleners waarvoor de budgethouder declaraties indient, geldt:

  • Declaraties die de SVB uiterlijk 24 mei 2022 ontvangt, behandelen zij voor de overgangsperiode.
  • Declaraties die de SVB na 24 mei 2022, behandelen zij na 13 juni 2022.

Inloggen op het PGB Portaal

Budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners (geen zorginstelling of zzp’er) loggen in met DigiD. Zorgverleners (wel zorginstelling en zzp’er) gebruiken Vecozo. Vertegenwoordigers die namens een organisatie inloggen doen dat met eHerkenning.

 

Vecozo certificaat aanvragen; Snelle uitbetaling zorgverleners 

Vecozo aanvragen, Vecozo certificaat aanvragen, inloggen bij PGB Portaal SVB middels Vecozo certificaat, AGB Code en de aanvraag van een certificaat , Als zzp’er in de particuliere thuiszorg kun je inloggen wanneer je bericht heeft gekregen dat de Persoons GebondenBudgethouder wordt overgezet naar het nieuwe PGB Portaal. Nieuwe PGB budgethouders kunnen meteen gebruik maken van het nieuwe portaal van de SVB. Hiervoor log je in het een Vecozo certificaat, wel moet je hiervoor een Vecozo certificaat aanvragen 

Vecozo certificaat

Inloggen met VECOZO-certificaat

Om als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) jouw factuur zelf in te dienen bij de SVB, log je in met een VECOZO-certificaat. Dit certificaat vraag je aan met een AGB-code, waarvoor je je inschrijft of staat ingeschreven in het AGB-register. Dit is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel.


AGB-code aanvragen

Een AGB-code is een landelijke code waarmee de professionele zorgverlener kan worden herkend. Op de site van Vektis vindt je als zorgaanbieder informatie over het AGB-register. Het AGB register is een openbaar register. Het is mogelijk een AGB Code aan te vragen op basis van jouw onderneming of op basis van jouw diploma in de zorg. Verzorgenden kunnen een persoonlijk AGB aanvragen op basis van hun Kiwa keurmerk, verpleegkundigen op basis van hun BIG register vermelding.


Aanvragen AGB-code en VECOZO certificaat aanvragen

Heb je nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze op tijd aan en volg ons bijgevoegd stappenplan.


Inloggen met DigiD of Vecozo certificaat aanvragen

Als PGB budgethouder kun je inloggen via jouw DIGID. Na de eerste inlog  controleer je jouw gegevens. Ga dan naar uw profiel en vul uw gegevens aan. Deze gegevens zijn nodig voor het opstellen van een zorgovereenkomst en het uitbetalen van declaraties.


Snelle uitbetaling via MijnPGB

Als zelfstandige in de zorg, zzp’er kun je via het PGB Portaal van de SVB zelf jouw factuur invoeren en uploaden. De client / budgethouder krijgt vervolgens een melding om de factuur te accorderen. Zodra deze factuur door de budgethouder is geaccordeerd wordt deze zeer snel, vaak binnen enkele dagen door de SVB overgemaakt.

 

Authenticatie app / Vecozo certificaat aanvragen

De authenticatie app en het Vecozo certificaat zijn nodig om in te loggen in het nieuwe PGB portaal van de Sociale VerzekeringsBank (SVB). De SVB heeft samen met de zorgverzekeraars en het zorgkantoor een applicatie ontworpen voor PersoonsGebondn budgethouders. Hiermee beheren budgethouders hun zorgbudget / PersoonsGebonden Budget.  Hiervoor moet je Vecozo aanvragen. 

Vecozo certificaat aanvragen
Wat is het Vecozo certificaat en waarvoor dient dit?

Een certificaat is een onderdeel van beveiligingssoftware; een soort digitale sleutel waarmee u toegang krijgt tot de beveiligde delen van de VECOZO-website. Via het certificaat wordt bepaald welke diensten u mag gebruiken en worden de digitale gegevens die u uitwisselt versleuteld. Door deze combinatie van authenticatie en encryptie wordt de identiteit van alle betrokken partijen en de vertrouwelijkheid van de gegevensuitwisseling gewaarborgd.

Een certificaat is vanaf het moment dat u het installeert twee jaar geldig. Vanaf 30 dagen voor de verloopdatum kan het certificaat door de gebruiker weer voor de duur van twee jaar worden vernieuwd. Gebeurt dit niet op tijd en verloopt hierdoor het certificaat, dan kan het met behulp van het gebruikersnummer en de pincode opnieuw worden geïnstalleerd en is het certificaat weer twee jaar geldig.

 

Wat is het PGB Portaal?

Cliënten die de zorg ( deels ) vergoed krijgen middels een PGB kunnen hun facturen digitaal indienen middels een web applicatie MIJNSVB. De Modelovereenkomsten tussen zorgvrager en zorgverlener zijn hierin terug te vinden. Er wordt beoogt om het indienen van facturen bij de SVB te vereenvoudigen.

Men wil zoveel mogelijk digitaal organiseren. Om de gegevens overdracht te vereenvoudigen is het mogelijk om toegang te krijgen tot het PGB portaal van de zorgvrager. Deze zorgvrager verleent toestemming en deelt gegevens met de zorgverlener. Het doorgeven van tariefwijzigingen, veranderde bankgegevens of persoonsgegevens wordt hierbij eenvoudiger doordat de zorgverlener dit direct online kan doorgeven. Dit niet alleen, ook al wil de zorgverlener op papier wijzigingen of een nieuwe overeenkomst doorgeven dan nog dient deze in bezit te zijn van dit Vecozo certificaat.

Met het certificaat is het tevens mogelijk om de modelovereenkomst digitaal te ondertekenen.

 

Vecozo aanvragen

Voor dit certificaat dient de zorgverlener in bezit te zijn een AGB code voor de onderneming. Voor BIG geregistreerde zorgverleners geldt dat ze een AGB code hebben op persoonlijke titel startend met een 9, daarnaast heeft een zelfstandig zorgverlener een AGB code van zijn / haar onderneming, meestal startend met 41.

Een AGB – code vraagt de zorgverlener aan bij Vektis. Hoe is te lezen op de website van Vektis. Het AGB – code register is openbaar.

 

Voor een aanvraag van een Vecozo certificaat zijn enkele gegevens nodig, zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

*Indien van toepassing

 

Authenticatie App / Vecozo aanvragen 

Sinds 1 januari 2022 is het verplicht in te loggen bij MIJNPGB middels een authenticatie App. 

Met de authenticatie-app voegt Vecozo een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces. Dat betekent dat je om in te loggen in de VECOZO-omgeving met jouw persoonlijke certificaat, naast jouw gebruikersnummer en wachtwoord, ook een code (token) nodig hebt. Deze code wordt gegenereerd door authenticatie-app. Deze authenticie app kun je installeren op uw mobiele telefoon. De authenticatie-app kan ook op een tablet worden geïnstalleerd. 

Er zijn een aantal geschikte authenticatie apps. Een geschikte authenticatie app is: 
 

  • Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • FreeOTP Authenticator
  • Android OTP Authenticator
  • Authy

Aan het gebruik van de meeste authenticatie apps zijn geen kosten verbonden. Let wel op, er zijn wel betaalde authenticatie apps te downloaden in de app store. Het is wel een vereiste om de authenticatie app te downloaden op een smartfone, zonder werkende internetverbinding is de authenticatie app niet werkzaam. Aan Vecozo aanvragen zijn geen kosten verbonden voor jou als zorgverlener.