Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Uitreiking Dementie vriendelijk trainingscertificaat Alzheimer Nederland 

Dementie vriendelijk

Dementie vriendelijk; Directeur Ada ten Hoor mocht het SDV trainingscertificaat in ontvangst nemen namens de zorgverleners van Verpleegcollectief Waalre .

Dementie vriendelijk Verpleegkundigen van Verpleegcollectief Waalre deden de training om hun kennis over dementie up to date te houden.

Wij hebben gevraagd wat hun ervaring is met onze SVD training:

De uitleg werd duidelijk gegeven door onze trainer. De handvaten die we gaven voor de verschillende fasen van dementie werden goed ontvangen.

Dementie-ervaring krijgen medewerkers niet mee in de opleiding. De opleiding voor Verpleegkundige A had dementie en omgaan met dementie niet in de opleiding gehad. HBO verpleegkundigen krijgen wel theoretisch met dementie te maken maar hebben ook weinig praktische ervaringen. Sommige hebben omgaan met dementie al van nature in zich maar niet iedereen heeft al met mensen en dementie te maken gehad. Het is dan goed om te leren om dementie te herkennen en ermee om te leren gaan. Ervaring komt met de tijd. 

Tijdens de training werden er vragen door de medewerkers gesteld en vooral waar zij op dat moment mee worstelden. Zo werd er verder geborduurd op wat de medewerkers al wisten.

Wij kregen vanuit de medewerkers ook suggesties om meer aandacht te vragen voor het thema agressiviteit van de mantelzorgers en de onmacht van buitenstaanders die dit zien gebeuren. Dit moet bespreekbaar gemaakt worden. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor deze trainingen? Meer informatie over de trainingen van Alzheimer Nederland hier 

Alzheimer Nederland biedt ( online) trainingen, daarmee stimuleren ze vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Naast deze gratis online basistrainingen zijn er ook gratis trainingen voor specifieke beroepsgroepen, en groepstrainingen voor gemeenten en bedrijven.

Op het platform Samendementievriendelijk.nl delen ze voorbeelden van dementievriendelijke organisaties, persoonlijke ervaringen en tips over omgaan met dementie. Ook zijn er online platform voor mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen over dementie.