Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Ondernemershuis Zeist 

Al vijf jaar is het Ondernemershuis Zeist de vaste werkplek van het Verpleeg Collectief Zeist particuliere thuiszorg samen met andere vaste of flex bewoners van de 'Oude Apotheek'. Sinds april 2016 is Stichting het Ondernemershuis Zeist gevestigd aan de 1e Dorpsstraat 13. Het Ondernemershuis Zeist (OHZ) is een betrokken club ondernemers die samen willen werken aan de duurzame groei en winst van de ondernemingen. Zelfstandigen, MKB-ers, starters en initiatiefnemers van maatschappelijke projecten brengen ze samen onder één dak.

Flexplek ZeistHet pand aan de 1e Dorpsstraat 13 staat ook wel bekend als de 'Oude Apotheek'. In 1838 opende een jonge Apotheker er zijn eerste Apotheek. Het pand had daarna ruim 150 jaar de bestemming van Apotheek. De sporen van deze 'Oude Apotheek' zijn dan ook nog steeds zichtbaar in het pand. Boven de statige deur staat nog steeds Apotheek 'geschreven'.  De hoge plafonds, de paneeldeuren en de statige lange gang met marmeren vloer stralen nog uit dat het om een belangrijk gebouw ging. De luiken die voor de ramen zaten, zijn verdwenen. Het werd gebouwd rond 1811 - 1818, in de tijd van het Neo - Classicisme. 

In de 18e eeuw lag het centrum van het boerendorp Zeist in de omgeving van de kerk,  bij het begin van de Dorpsstraat. De Dorpsstraat is één van de oudste wegen in Zeist. Deze straat maakte deel uit van de middeleeuwse weg tussen Utrecht en Rhenen. Later werd de Dorpsstraat onderdeel van de grote rijksweg van Den Haag naar Kleef. In 1895 wordt voor het eerst gesproken over de 1e en 2e Dorpsstraat. 

Meester-metselaar Rutger Blanken (1766-1820) bouwde tussen 1811-1818 twee nieuwe huizen. In het linkerpand opende in 1838 Jan Adriaan Jacob Guldensteeden Egeling (1806-1886) een apotheek. Hendrik Blanken (1798-1879) verkocht hem in 1851 het door Guldensteeden Egeling bewoonde pand en de linkerhelft van het pand dat hijzelf bewoonde. Het hoogte verschil in de vloer laat de overgang tussen het woonhuis en de apotheek nog zien. In 1881 liet hij zijn pand door de Utrechtse architect L.H.J. van Lunteren verbouwen. Bij die verbouwing werd een verdieping op het huis gezet. 

 

Sinds april 2016 is Stichting het Ondernemershuis Zeist gevestigd aan de 1e Dorpsstraat 13. Het Ondernemershuis Zeist (OHZ) is een betrokken club ondernemers die samen willen werken aan de duurzame groei en winst van de ondernemingen. Zelfstandigen, MKB-ers, starters en initiatiefnemers van maatschappelijke projecten brengen ze samen onder één dak.

Uiteindelijk biedt het OHZ een plek waar je kunt sparren met mede ondernemers, kunt deelnemen aan events die je business een boost geven én waar je gasten kunt ontvangen. Op de begane grond zijn  flexplekken. Dit zijn individuele en gezamenlijke flexplekken, een ontmoetingsplek om onder het genot van voor een bak koffie of thee gezamenlijk te sparren en te eten, te vergaderen en in de bibliotheek kan een ieder zijn of haar eigen boeken meenemen en rustig gaan werken. De bibliotheek wordt ook verhuurd aan niet bewoners van het Ondernemershuis. 

Ook de boven verdieping bevat werkruimtes die gebruikt kunnen worden voor opleiding, coaching, vergadering et cetera.

Een flexplek binnen het Ondernemershuis Zeist, biedt werken in een stijlvol monumentaal pand en toegankelijke A-locatie, waardevolle ondernemers events, een diverse groep actief betrokken co-ondernemers, en toegang tot een warm lokaal netwerk. 

Potentiële huurders en geïnteresseerden worden alvast welkom geheten voor een rondleiding door het pand. Stichting Ondernemershuis Zeist vertelt graag kort over hun ambities en wat je kunt verwachten als je komt huren.  Stuur hiervoor een mail naar contact@ondernemershuiszeist.nl of bel met 1 van de bestuursleden. 

Stichting Ondernemershuis Zeist
1e Dorpsstraat 13
3701 HA Zeist

contact@ondernemershuiszeist.nl

https://ondernemershuiszeist.nl