Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Indien een oudere of hulpbehoevende moeite heeft met het organiseren van zijn eigen leven bestaat er de mogelijkheid tot het aanstellen van een wettelijke vertegenwoordiger. De vertegenwoordiger wordt aangesteld door een rechter. Deze doet onderzoek naar de geschiktheid van de vertegenwoordiger en deze zal aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Iemand die lijdt aan de ziekte van Alzheimervasculaire dementie of getroffen is door een C.V.A. is vaak op den duur niet meer in staat tot het organiseren van administratieve en zorginhoudelijke taken. 

Een wettelijk vertegenwoordiger mag een familielid zijn. Indien er geen directe familie meer is of de familie kan deze taken niet op zich nemen kan er ook een onafhankelijke vertegenwoordiger worden aangesteld. Ook wanneer er onenigheid binnen de familie is kan een onafhankelijk persoon als vertegenwoordiger een uitkomst bieden.  

Om meer te weten over het verschil tussen de vormen van wettelijke vertegenwoordiging; CurateleBewindvoerderschap (beschermingsbewind) en Mentorschap klik hier. 

 

Lezende oudere dame met leesbril