Opleidingen en niveaus voor werken in de Verpleging, Verzorging & Thuiszorg ( VVT )
Opleidingen en niveaus in de thuiszorg ; Er zijn zeven niveaus voor werken in de thuiszorg. Dit loopt van niveau 1 op het MBO en eindigt bij niveau 7, een MASTER op de universiteit.
Ontdek de Beste Opleidingen en Trainingen | Opleidingen en niveaus in de thuiszorg
Ontdek de beste Opleidingen en niveaus in de thuiszorg,. Als je gepassioneerd bent over de thuiszorg en verpleging, dan is een carrière als verzorgende IG of verpleegkundige zeker iets voor jou. Het is een verantwoordelijk maar lonend beroep, waarmee je een positieve impact kunt hebben op het leven van anderen. Opleidingen en niveaus in de thuiszorg volgen en je hierin verdiepen is de beste optie.
De geselecteerde programma's bieden hoogwaardig onderwijs, praktische training en begeleiding van ervaren professionals. Je leert essentiële vaardigheden op het gebied van verpleging, patiëntenzorg en klinisch leiderschap. Of je nu op zoek bent naar een voltijdse opleiding, een deeltijdopleiding of een online programma, er zijn verschillende opties. Als Verzorgende IG / verpleegkundige kun je een groot verschil maken in het leven van anderen. Door je kennis en ervaring te delen, kun je anderen helpen bij het navigeren door complexe medische situaties, het bevorderen van gezondheid en welzijn, en het inspireren van aspirant-verpleegkundigen.
Opleidingen en niveaus in de thuiszorg
Naast formele opleidingen zijn er ook online cursussen en certificeringen beschikbaar die specifiek gericht zijn op aspirant-verpleegkundigen. Opleidingen en niveaus in de thuiszorg zijn online te volgen.
Opleidingen en niveaus in de thuiszorg
Niveau 1 Zorghulp (mbo)
Met de opleiding Zorghulp kun je werken in de thuiszorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Als zorghulp ondersteun je mensen met huishoudelijke taken en doe je soms licht verzorgende taken. Ook help je mensen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. De opleiding duurt één jaar.
Niveau 2 Helpende of Verzorgende Zorg en Welzijn ( MBO)
Als helpende kun je werken met ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Met de opleiding mag je mensen persoonlijk verzorgen, ondersteunen en activiteiten organiseren. De opleiding duurt twee jaar. Vmbo-diploma is vereist.
Niveau 3 Verzorgende ( MBO ) Individuele Gezondheidszorg ( VIG )
Je verleent als verzorgende IG niet alleen persoonlijke verzorging, maar je voert ook verpleegkundige handelingen uit. Dit loopt uiteen van injecties, tot medicatie en katheterisatie. Ook stel je zelf een zorgplan op. De opleiding duurt drie jaar en je kunt je specialiseren in vier verschillende branches: verpleeghuiszorg en thuiszorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg en geestelijke gezondheidszorg. Vmbo-diploma is vereist.
Niveau 4 Verpleegkundige ( MBO )
DE MBO verpleegkundige heeft meer verantwoordelijkheden en moet je zelfstandig kunnen werken. Je geeft complexe zorg en begeleidt mensen in het dagelijkse leven. Ook stel je zelfstandig een zorgplan samen en kijk je welke zorg iemand nodig heeft. De opleiding duurt vier jaar en je kunt je specialiseren in diverse branches binnen de sector zorg en welzijn. Vmbo-diploma is vereist. De inservice A – en B– verpleegkundige opleiding is gelijkgesteld aan niveau 4. A – verpleegkundige richtte zicht op het werken in een ziekenhuis, de B – verpleging richtte zich op het werken in een psychiatrisch ziekenhuis.
Niveau 6 Verpleegkundige ( HBO )
Al tijdens de opleiding kun je werken als zorgstudent in de psychiatrie, verpleeghuis, thuiszorg, jeugdzorg, GGD, ambulance, verslavingszorg en gehandicaptenzorg. Je hebt veel verantwoordelijkheid en werkt voornamelijk zelfstandig. Je denkt ook mee om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De opleiding duurt vier jaar. In het derde jaar kun je je specialiseren in Algemene Gezondheidszorg, Maatschappelijke Gezondheidszorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie. Vooropleiding is minimaal HAVO of MBO niveau 4 verpleegkunde.
Niveau 7 Verpleegkundig specialist
Na het behalen van Verpleegkundige niveau 6 kun je nog een masteropleiding aan de universiteit volgen. Je krijgt dan de titel ‘Verpleegkundig specialist’. Hier ga je zelfstandig een individuele behandelrelatie aan met een patiënt. Je komt zelf tot een diagnose en past wetenschappelijk onderbouwde interventies toe. Het meedenken over de kwaliteit van zorg bouw je in deze functie uit tot innovatie, onderbouwd door onderzoek. Vooropleiding is een afgeronde niveau 6 opleiding.
Deze opsomming Opleidingen en niveaus in de thuiszorg is niet uitputtend en zijn meerdere opleidingen om betrokken te zijn bij de thuiszorg.