Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Zorgbeschrijving; Particuliere Thuiszorg

Particuliere thuiszorg is zoals de naam al zegt de tegenhanger van reguliere thuiszorg. Het grootste verschil tussen particulier en regulier is de keuzevrijheid. Bij particuliere thuiszorg bepaalt u zelf wie de zorg bij u verleent. Particuliere thuiszorg is voor iedere inwoner van Nederland, die zorg nodig heeft, in te zetten. De ( gedeeltelijke ) vergoeding van particuliere thuiszorg komt net als de vergoeding van de reguliere zorg uit de W.L.Z., Wet Langdurige Zorg.
Een ander verschil van Particuliere thuiszorg met reguliere thuiszorg is de wijze van betaling. Reguliere thuiszorg wordt rechtstreeks vergoed aan de zorgverlener, hiervan ziet u geen rekeningen. U betaalt enkel een eigen bijdrage. Bij Particuliere thuiszorg vergoed vanuit een PersoonsGebonden Budget ( P.G.B.) ziet u de rekeningen van de zorgverleners wel. Deze rekeningen kunt u zelf voldoen vanuit het PersoonsGebonden Budget. De betaling van de zorgverleners wordt gedaan door de S.V.B., de Sociale VerzekeringsBank. Het voordeel van een PersoonsGebonden Budget is dat u zelf kunt kiezen wie u de zorg wilt laten verlenen. Met dit P.G.B. kunt u zelf Particuliere thuiszorg inkopen. Particuliere thuiszorg is ook nog eens voordeliger dan reguliere zorg, waardoor u voor hetzelfde budget meer uren zorg kunt inkopen.

Zorgbeschrijving

Zorgbeschrijving bij zorgovereenkomst

Bij het verkrijgen van een PersoonsGebonden Budget dient u te voldoen aan enkele voorwaarden. Deze voorwaarden worden aan de budgethouder kenbaar gemaakt door het Zorgkantoor en door de Sociale VerzekeringsBank (S.V.B.). Hieronder vindt u het formulier Zorgbeschrijving bij de zorgovereenkomst. Deze dient bij de zorgovereenkomst te worden gevoegd. Deze zorgbeschrijving wordt door de zorgverlener samen met u ingevuld. De zorgbeschrijving moet aan een aantal criteria voldoen. Er moet een duidelijke omschrijving zijn van de zorg functies die worden verleend door de zorgverlener. Er moet vermeld worden wanneer, op welke dagen en hoe vaak de zorg wordt verleend. Ook moet er op de zorgbeschrijving staan wie deze handelingen uitvoert. De verleende zorg moet vallen binnen de Wet langdurige zorg (Wlz) 

Meer informatie over het PersoonsGebonden Budget vindt u hier op deze website