Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

De zorg waarvoor u kiest is niet altijd direct beschikbaar. Het kan zijn dat de somatische of psychogeriatrische klachten van iemand snel toenemen. U heeft voordien niet nagedacht over een opname in een verpleeginstelling, maar moet dat plotseling wel doen. U wilt graag dat uw partner of naaste wordt opgenomen in een zorginstelling naar keuze. Er moet dan wel een plek voor uw partner of naaste zijn. Bijvoorbeeld u heeft gekozen voor zorg met verblijf maar uw zorginstelling nog geen kamer voor u of uw partner vrij heeft. In dat geval kunt u overbruggingszorg ontvangen.

Wie regelt mijn overbruggingszorg?

Het Verpleeg Collectief voor particuliere thuiszorg verleent overbruggingszorg thuis. Dit kan zorg zijn ter overbrugging van een opname in een verpleeginstelling naar keuze.

Hoe ontvang ik mijn overbruggingszorg?

Deze overbruggingsvorm ontvangt u thuis. Bijvoorbeeld in de vorm van begeleiding, verpleging en/of verzorging. U kunt de overbruggingszorg inkopen via een PersoonsGebonden Budget (PGB). Afhankelijk van de hoogte van het budget bent u in staat om zelf zorguren in te kopen.

Wie verleent mijn overbruggingszorg?

Het Verpleeg Collectief verleent particuliere thuiszorg door de inzet van gediplomeerde zorgverleners vanaf niveau 3. Dit zijn Verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4 en 6. De overbruggingszorg wordt onmiddellijk stopgezet indien er een geschikte plek voor uw partner of naaste is gevonden.

Meer weten over particuliere thuiszorg ter overbrugging van een opname in een verpleeginstelling klik hier