Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

ZZP’er in de particuliere thuiszorg

Zzp ; Een ZZP’er in de praticuliere thuiszorg ( Zelfstandige Zonder Personeel)  is een zelfstandig ondernemer in de zorg. Als ZZP’er in de particuliere thuiszorg ben je gewend heel zelfstandig te werk te gaan. Als zorgprofessional staat kwaliteit van zorg voorop. Daarnaast besteed je graag veel tijd en aandacht aan ouderen, aan hun wensen en verdiep je je in hun levensstijl. 

ZZP'er in de particuliere thuiszorg

Bij het Verpleeg Collectief werken uitsluitend met ZZP’er in de particuliere thuiszorg. 

Als ZZP’er in de particuliere thuiszorg ben je gebonden aan wetgeving en regels. Allereerst dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Overige kwaliteitseisen waarmee je te maken krijgt als ZZP'er in de particuliere thuiszorg
 

  • BIG registratie: als verpleegkundige niveau 4 of 6 sta je geregistreerd. Iedere 5 jaar moet jij je herregistreren. Het BIG-registratienummer is te vinden in het BIGregister
  • Wet WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) : Om aan deze wet te voldoen moet de ZZP’er in de zorg aan bepaalde eisen voldoen. Een onderdeel van de WKGGZ is de VOG ofwel de Verklaring Omtrent Gedrag.
  • De AGBcode: Algemeen Gegevens Beheer code. Deze heb je nodig om de geleverde zorg te kunnen declareren. Vektis beheert de AGB-codes. Het AGB register is openbaar. 
  • Medisch dossier: als zorgverlener ben je verplicht een medisch dossier bij te houden met de gegevens van de client en de behandeling.
  • Als ZZP'er in de particuliere thuiszorg werk je rechstreeks in opdracht van jouw zorgvrager. Met hem sluit je de modelovereenkomst waarin je samen afspraken vastlegt. 
  • AVG (Algemene Verordening Gegevens). Deze wet is van belang voor alle bedrijven die gegevens van personen bewaren. Dus ook voor ZZP’ers in de particuliere thuiszorg.

Zzp

Bij het Verpleeg Collectief voldoen alle zorgverleners aan bovenstaande wetgeving en wordt ervoor zorggedragen dat kwaliteit van de thuiszorg gewaarborgd is.

ZZP'ers in de particuliere thuiszorg kunnen contact opnemen met het Verpleeg Collectief indien ze geschoold zijn in de zorg. Tenminste een afgeronde opleiding niveau 3 Verzorgende IG diploma moet behaald zijn.