Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Wat is een Persoonsalarm?  

Met een Persoonsalarm bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis. Met één druk op de knop heeft u contact met een verpleegkundige of verzorgende van de alarmcentrale.

persoonsalarm

Hoe werkt het?

Een oudere krijgt een zender met een alarmknop en een alarmeringsapparaat in huis, dat is aangesloten op de telefoonlijn. Het is belangrijk de zender altijd bij u te dragen. Als u op de knop drukt, belt het alarmeringsapparaat met uw telefoonlijn naar de alarmcentrale die 7 dagen per week, 24 uur per dag bemand is door verpleegkundigen. Via de microfoon in het alarmeringsapparaat kunt u de verpleegkundige horen en zij hoort u. Als het nodig is komt er iemand naar u toe. Dat kan een mantelzorger zijn, of - als vanuit uw eigen omgeving geen mogelijkheden zijn - een verpleegkundige of verzorgende van de thuiszorg organisatie. Indien u vaker hulp nodig heeft in de nacht is het mogelijk om nachtzorg thuis in te zetten. Een particulier verpleegkundige / verzorgende is dan de hele nacht bij u thuis aanwezig om te helpen zodra dat nodig is. U hoeft dan niet te wachten tot een zorgverlener reageert om een alarm, u heeft uw eigen zorgverlener in uw eigen huis. 

U betaalt hiervoor een vast abonnement. U kunt hiervoor contact opnemen met uw eigen thuiszorg organisatie. Er zijn meerdere mobiele alarmoplossingen verkrijgbaar.

Soms is er een acute aanleiding om een persoonsalarm in huis te halen. Een val in huis terwijl er niemand in de buurt was, of bij terugkeer na een verblijf in een ziekenhuis. In dat soort gevallen besluiten mensen vaak om direct een personenalarmering aan te schaffen. 

Langer thuis blijven wonen met een persoonsalarm voor ouderen

Vaak is het systeem voor persoonsalarmering ook onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om langer zelfstandig te wonen. Denk aan het verwijderen van drempels, de aanleg van een inloopdouche, de installatie van een traplift of steunen in huis.