Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Particuliere thuiszorg Veghel

Particuliere thuiszorg Veghel; Het Verpleeg Collectief verleent particuliere thuiszorg Veghel. Wij verlenen particuliere thuiszorg in kleine zorgteams, zodat u niet teveel wisselende zorgverleners ziet. We komen op met u afgestemde afgesproken tijden. Particuliere thuiszorg Veghel is in veel gevallen direct inzetbaar indien er een situatie is ontstaan waarbij met spoed hulp geboden moet worden. Particuliere thuiszorg Veghel kan verleend worden in nachtzorg, overdag over zelfs continue voor 24 uur aaneengesloten.


Deze hulp wordt verleend indien er sprake is van een chronische ziekte, er hulp nodig is bij dementie, hulp ter ontlasting van de partner / mantelzorgtijdelijke hulp bij revalidatie / ter overbrugging van opname of thuiszorg in de terminale levensfase

Wilt u meer weten over de mogelijheden van particuliere thuiszorg Waalre neemt u dan contact met ons op. 


Particuliere thuiszorg Veghel

040 - 22 15271

 

 

Particuliere Thuiszorg Veghel

Particuliere thuiszorg Veghel is zoals de naam al zegt de tegenhanger van reguliere thuiszorg. Het grootste verschil tussen particulier en regulier is de keuzevrijheid. Bij deze vorm van thuiszorg bepaalt u zelf wie de zorg bij u verleent. Thuiszorg is voor iedere inwoner van Nederland, die zorg nodig heeft, in te zetten. De ( gedeeltelijke ) vergoeding van de thuiszorg komt net als de vergoeding van de reguliere zorg uit de W.L.Z., Wet Langdurige Zorg.
Een ander verschil van deze thuiszorg met reguliere thuiszorg is de wijze van betaling. Reguliere thuiszorg wordt rechtstreeks vergoed aan de zorgverlener, hiervan ziet u geen rekeningen. U betaalt enkel een eigen bijdrage. Bij deze thuiszorg vergoed vanuit een PersoonsGebonden Budget ( P.G.B.) ziet u de rekeningen van de zorgverleners wel. Deze rekeningen kunt u zelf voldoen vanuit het PersoonsGebonden Budget. De betaling van de zorgverleners wordt gedaan door de S.V.B., de Sociale VerzekeringsBank. Het voordeel van een PersoonsGebonden Budget is dat u zelf kunt kiezen wie u de zorg wilt laten verlenen. Met dit P.G.B. kunt u zelf deze thuiszorg inkopen. Particuliere zorg thuis is ook nog eens voordeliger dan reguliere zorg, waardoor u voor hetzelfde budget meer uren zorg kunt inkopen.

particuliere thuiszorg Veghel

Voor wie is Particuliere thuiszorg Veghel in te zetten?

De thuiszorg wordt verleend aan iedereen die zorg nodig heeft van minimaal 4 uur aaneengesloten tot een 24 uurs aanwezigheid van een zorgverlener. De zorg kan verleend worden aan ouderen die niet meer geheel zelfstandig thuis kunnen wonen en niet willen verhuizen naar een zorginstelling. Het kan ook zijn dat u of uw naaste is getroffen door een chronische ziekte en continue zorg nodig heeft in de nabijheid. Veel voorkomende ziektebeelden van cliënten thuis zijn A.L.S., hart – en vaat ziekten, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Zorg wordt tevens verleend aan cliënten die ter revalidatie voor een beperkte periode zorg nodig hebben.

 

Wat zijn de mogelijkheden van Particuliere Thuiszorg Veghel

De zorgverleners van het Verpleeg Collectief zijn allen gediplomeerde verpleegkundigen, niveau 4 en niveau 5 of verzorgenden I.G., niveau 3 ( Individuele Gezondheidszorg )
De zorg die door hen verleend wordt bestaat uit Persoonlijke VerzorgingIndividuele Begeleiding en Verpleging. Persoonlijke Verzorging bestaat uit hulp bij wassen, douchen en aankleden, assisteren bij de toiletgang, het opstaan en het naar bed gaan. Tevens hoort hierbij het verzorgen van handen, nagels, haren en huid, ondersteuning bij het eten en drinken, maar ook het toedienen van sondevoeding.

Doordat we tijd hebben en aandacht kunnen geven, kunnen de zorgverleners ook bijdragen aan het welbevinden van cliënten. De zorgverleners worden ingeroosterd op tijden en dagen die u wenst, hierdoor zijn de zorgverleners niet gehaast en kunnen ze arriveren op de exact met u afgesproken tijd. Naast Persoonlijke zorgtaken kunnen de zorgverleners tevens de cliënt vergezellen bij een bezoek aan de huisarts, specialist en het bestellen van hulpmiddelen en medicamenten. De zorgverleners kunnen boodschappen doen en het bereiden van de maaltijd en het verzorgen en strijken van de was. Onder Individuele Begeleiding wordt verstaan het aanbrengen van structuur in de dagelijkse routine, het vergezellen bij een wandeling, naar vrienden of bij familiebezoek. De zorgverleners werken in blokken van 4 uur aaneengesloten tot een gehele 24 uurs aanwezigheid van een zorgverlener. Thuiszorg kan ondersteuning bieden indien u zorgt voor uw partner. De zorgverleners kunnen de zorg tijdelijk van u overnemen waardoor u weer wat tijd heeft voor u zelf. Naast verzorgende taken zijn onze verpleegkundigen getraind in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen als thuisbeademing en het toedienen van sondevoeding of pijnmedicatie.

Alles wat u moet weten over particuliere zorg aan huis

Bent u op zoek naar de beste zorg voor uzelf of een geliefde, maar wilt u of uw naaste niet naar een verpleegtehuis? Dan is particuliere thuiszorg misschien wel de perfecte oplossing voor u.  

Particuliere thuiszorg Veghel biedt een alternatieve optie voor traditionele zorginstellingen. Het stelt mensen in staat om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven, terwijl ze toch de professionele zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Of het nu gaat om hulp bij dagelijkse activiteiten, medicatiebeheer of gezelschap, particuliere thuiszorgverleners zijn er om te helpen.

Een groot voordeel van particuliere thuiszorg is dat het volledig op maat gemaakt kan worden. Dit betekent dat de zorgverlening specifiek wordt aangepast aan de behoeften en wensen van de persoon die zorg ontvangt. Er is meer flexibiliteit en persoonlijke aandacht, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. U behoudt derhalve de eigen regie.

Of u nu zelf op zoek bent naar particuliere thuiszorg of een familielid wilt helpen, dit artikel geeft u  informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen. Lees verder en ontdek de vele voordelen en mogelijkheden van particuliere thuiszorg.

Inleiding tot particuliere thuiszorg Veghel

Particuliere thuiszorg Veghel biedt tal van voordelen ten opzichte van andere vormen van zorg. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Blijven wonen in de vertrouwde omgeving: Een van de grootste voordelen van particuliere thuiszorg is dat mensen in hun eigen huis kunnen blijven. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en comfort, omdat ze omringd zijn door hun eigen spullen en herinneringen. Vaak wonen ouderen al lang in de woning en is op hoge leeftijd nog verhuizen van een enorme impact.

2. Persoonlijke aandacht: Bij particuliere thuiszorg is er meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht. Zorgverleners kunnen zich volledig richten op de behoeften van de persoon die zorg ontvangt, waardoor een betere band en vertrouwensrelatie kan ontstaan.

3. Flexibiliteit in zorg: Particuliere thuiszorg kan volledig worden afgestemd op de specifieke behoeften van de persoon. Of het nu gaat om hulp bij dagelijkse activiteiten, medicatiebeheer of emotionele ondersteuning, de zorg kan worden aangepast aan de individuele situatie en voorkeuren.

Voordelen van particuliere thuiszorg Veghel

Particuliere thuiszorg Veghel omvat verschillende soorten zorgdiensten, afhankelijk van de behoeften van de persoon die zorg ontvangt. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten particuliere thuiszorg:

1. Persoonlijke verzorging: Dit omvat hulp bij dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden, eten en naar het toilet gaan. Zorgverleners kunnen ook helpen bij mobiliteit en het voorkomen van vallen.

2. Medicatiebeheer: Het correct innemen van medicijnen is essentieel voor de gezondheid. Zorgverleners kunnen helpen met het organiseren en herinneren aan medicijnen, en ervoor zorgen dat ze op de juiste manier worden ingenomen.

3.Sociaal leven: Menselijk contact en gezelschap zijn belangrijk voor het welzijn van mensen. Zorgverleners kunnen tijd doorbrengen met de persoon die zorg ontvangt, praten, spelletjes spelen, naar buiten gaan of samen activiteiten ondernemen.

Soorten particuliere thuiszorg Veghel

Het kiezen van de juiste particuliere thuiszorgverlener is een belangrijke beslissing. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om de juiste keuze te maken:

1. Bepaal de behoeften: Analyseer de specifieke behoeften van de persoon die zorg ontvangt. Welke soorten zorg zijn nodig? Hoeveel uur per dag is er zorg nodig? Dit zal helpen om de juiste zorgverlener te vinden die aan deze behoeften kan voldoen.

2. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden of huisartsen voor aanbevelingen van betrouwbare particuliere thuiszorgverleners. Het is altijd nuttig om ervaringen van anderen te horen voordat u een keuze maakt.

3. Controleer referenties: Vraag potentiële zorgverleners om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze referenties om hun ervaringen te horen en te bevestigen of de zorgverlener betrouwbaar en professioneel is.

4. Maak kennis: Plan een kennismakingsgesprek met de zorgverlener om te zien of er een klik is. Het is belangrijk dat de persoon die zorg ontvangt zich op zijn gemak voelt bij de zorgverlener.


Hoe kiest u een particuliere thuiszorgaanbieder

De kosten van particuliere thuiszorg kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot de kosten:

1. Uurtarief: Particuliere thuiszorg wordt meestal per uur in rekening gebracht. Het uurtarief kan variëren afhankelijk van het aantal uren zorg en op welk tijdstip, de ervaring van de zorgverlener en de specifieke zorgbehoeften.

3. Zorgindicatie: Controleer hoeveel particuliere thuiszorg wordt gedekt de Wet langdurige zorg (Wlz)  indicatie of ZorgverzekeringsWet (ZvW) indicatie. Dit kan helpen om de kosten te beheersen. Een zorgindicatie wordt afgegeven in een zorgprofiel. Het aantal uren zorg van het zorgprofiel en daarmee de hoogte van het budget wordt jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit, NZa.


Kosten van particuliere thuiszorg

Er bestaan enkele misvattingen over particuliere thuiszorg die we graag willen weerleggen. Hier zijn enkele veelvoorkomende misvattingen:

1. Particuliere thuiszorg is alleen voor ouderen: Hoewel particuliere thuiszorg vaak wordt geassocieerd met ouderenzorg, is het ook geschikt voor mensen van alle leeftijden die zorg nodig hebben, zoals mensen met een beperking of chronische ziekte.

2. Het is duurder dan een verpleeghuis: Hoewel particuliere thuiszorg kosten met zich meebrengt, kan het vaak kosten effectiever zijn dan een verblijf in een verpleeghuis, vooral als de zorgbehoeften niet zo intensief zijn.

3. Het is alleen voor mensen met medische problemen: Particuliere thuiszorg kan ook worden ingezet voor gezelschap en ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, zelfs als er geen medische problemen zijn.


Het voorbereiden op particuliere thuiszorg kan helpen om een soepele overgang te maken. Hier zijn enkele tips om u voor te bereiden:

1. Maak een lijst van zorgbehoeften: Noteer alle specifieke zorgbehoeften van de persoon die zorg nodig heeft, zodat u deze kunt bespreken met potentiële zorgverleners.

2. Vraag om hulp: Bespreek de situatie met familieleden en vrienden en vraag om hun hulp en ondersteuning tijdens de overgang naar particuliere thuiszorg.

3. Maak het huis veilig: Zorg ervoor dat het huis veilig is en geschikt is voor de zorgbehoeften van de persoon. Denk aan het verwijderen van struikelgevaarlijke objecten en het installeren van hulpmiddelen indien nodig.


Tips ter voorbereiding op particuliere thuiszorg

Het kiezen tussen particuliere thuiszorg en een woonzorgcentrum hangt af van de individuele situatie en voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen:

1. Vertrouwde omgeving: Particuliere thuiszorg stelt mensen in staat om in hun eigen huis te blijven, terwijl een woonzorgcentrum betekent dat ze moeten verhuizen naar een nieuwe omgeving.

2. Intensiteit van zorg: Als de zorgbehoeften intensiever zijn en 24-uurszorg nodig is, kan de particuliere zorg thuis worden uitgebreid.

3. Kosten: Particuliere thuiszorg kan vaak kosten effectiever zijn dan een verblijf in een woonzorgcentrum, vooral als de zorgbehoeften niet zo intensief zijn.


Particuliere thuiszorg vs. instellingen voor begeleid wonen

Particuliere thuiszorg Veghel biedt tal van voordelen en opties voor mensen die zorg nodig hebben. Of het nu gaat om persoonlijke verzorging, medicatiebeheer of gezelschap, particuliere thuiszorg kan een uitstekende keuze zijn voor mensen die in hun vertrouwde omgeving willen blijven terwijl ze de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de persoon te overwegen bij het kiezen van de juiste zorgverlener en het plannen van de overgang naar particuliere thuiszorg.

Particuliere zorg thuis wordt verleend op basis van 1 zorgverlener op 1 zorgvrager. U krijgt derhalve de volle aandacht van de zorgverlener op de vooraf afgesproken tijden en dagen.

Veelgestelde vragen over thuiszorg

Wat is particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg Veghel is een vorm van zorg die wordt verleend aan mensen in hun eigen huis. Het verschilt van reguliere thuiszorg doordat het wordt verleend door particuliere zorgverleners in plaats van door overheidsinstanties of zorginstellingen. Particuliere thuiszorg is gericht op het bieden van persoonlijke en op maat gemaakte zorg aan individuen die extra ondersteuning nodig hebben.

Hoe verschilt particuliere thuiszorg Veghel van andere vormen van zorg?

Particuliere thuiszorg Veghel verschilt van andere vormen van zorg, zoals verpleeghuiszorg of thuiszorg via de overheid ( regulier ) , doordat het meer flexibiliteit en keuze biedt. Met particuliere thuiszorg Veghel kunnen mensen in hun eigen huis blijven wonen en toch de zorg en ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. Het is een persoonlijkere vorm van zorg, omdat de zorgverleners vaak een-op-een zorg bieden en de zorg kunnen afstemmen op de specifieke behoeften van de persoon die zorg ontvangt.

Welke services worden er aangeboden bij particuliere thuiszorg Veghel?

Bij particuliere thuiszorg worden verschillende services aangeboden, afhankelijk van de behoeften van de persoon die zorg ontvangt. Enkele voorbeelden van services zijn hulp bij persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden, het toedienen van medicatie, begeleiding bij het doen van boodschappen of het bijwonen van afspraken, huishoudelijke taken, zoals schoonmaken en koken, en emotionele ondersteuning en gezelschap. De services kunnen volledig worden afgestemd op de individuele behoeften en wensen van de persoon die zorg ontvangt.

Hoe vind ik een betrouwbare particuliere thuiszorgverlener?

Het vinden van een betrouwbare particuliere thuiszorgverlener is van groot belang. Een goede plek om te beginnen is door aanbevelingen te vragen aan vrienden, familie of huisartsen. Daarnaast kun je online zoeken naar particuliere thuiszorgverleners in jouw regio en reviews lezen van andere cliënten. Het is ook belangrijk om een persoonlijk gesprek te voeren met de zorgverlener om te bepalen of er een klik is en of ze kunnen voldoen aan de specifieke zorgbehoeften.

Conclusie: Is particuliere thuiszorg Veghel geschikt voor u?

Particuliere thuiszorg Veghel kan een uitstekende keuze zijn voor mensen die graag in hun eigen vertrouwde omgeving willen blijven terwijl ze de zorg en ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. Het biedt flexibiliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht, waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Of u nu zelf op zoek bent naar particuliere thuiszorg of een familielid wilt helpen, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties en services die beschikbaar zijn.

Neem de tijd om de behoeften en wensen van de persoon die zorg ontvangt in kaart te brengen en zoek naar een betrouwbare particuliere thuiszorgverlener die aan deze behoeften kan voldoen. Met particuliere thuiszorg kun je de beste zorg en ondersteuning bieden, terwijl u geniet van het comfort en de privacy van je eigen huis.