Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Omzettingsformulier Zorg in Natura (ZIN) naar PersoonsGebonden Budget (PGB)

Omzettingsformulier Particuliere Thuiszorg

Omzettingsformulier; Particuliere thuiszorg is zoals de naam al zegt de tegenhanger van reguliere thuiszorg. Het grootste verschil tussen particulier en regulier is de keuzevrijheid. Bij particuliere thuiszorg bepaalt u zelf wie de zorg bij u verleent. Particuliere thuiszorg is voor iedere inwoner van Nederland, die zorg nodig heeft, in te zetten. De ( gedeeltelijke ) vergoeding van particuliere thuiszorg komt net als de vergoeding van de reguliere zorg uit de W.L.Z., Wet Langdurige Zorg.
Een ander verschil van Particuliere thuiszorg met reguliere thuiszorg is de wijze van betaling. Reguliere thuiszorg wordt rechtstreeks vergoed aan de zorgverlener, hiervan ziet u geen rekeningen. U betaalt enkel een eigen bijdrage. Bij Particuliere thuiszorg vergoed vanuit een PersoonsGebonden Budget ( P.G.B.) ziet u de rekeningen van de zorgverleners wel. Deze rekeningen kunt u zelf voldoen vanuit het PersoonsGebonden Budget. De betaling van de zorgverleners wordt gedaan door de S.V.B., de Sociale VerzekeringsBank. Het voordeel van een PersoonsGebonden Budget is dat u zelf kunt kiezen wie u de zorg wilt laten verlenen. Met dit P.G.B. kunt u zelf Particuliere thuiszorg inkopen. Particuliere thuiszorg is ook nog eens voordeliger dan reguliere zorg, waardoor u voor hetzelfde budget meer uren zorg kunt inkopen.

omzettingsformulier

Omzettingsformulier Z.I.N. naar P.G.B.

Bij het verkrijgen van een PersoonsGebonden Budget dient u te voldoen aan enkele voorwaarden. Deze voorwaarden worden aan de budgethouder kenbaar gemaakt door het Zorgkantoor en door de Sociale VerzekeringsBank (S.V.B.). Hieronder vindt u het formulier voor het omzetten van een Zorg In Natura Indicatie naar een PersoonsGebonden Budget. 

Meer informatie over het PersoonsGebonden Budget vindt u hier op deze website

Een omzettingsformulier kan enkel ingevuld en verzonden worden indien er een Indicatie voor zorg is afgegeven door het CIZ. De indicatie datum is leidend voor het kunnen besteden van het PGB. Het zorgkantoor beoordeelt of de indicatie voor zorg omgezet kan worden in een PGB.