Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

PGB portaal 

PGB portaal; Bent u bekend met het PGB-portaal? Het is een krachtig hulpmiddel waarmee particulieren en organisaties hun budget gestroomlijnder kunnen beheren. Het PGB-portaal, ook bekend als het Persoonsgebonden Budgetportaal, is een digitaal platform waarmee gebruikers hun persoonlijke budgetten kunnen beheren en betalingen kunnen doen voor gezondheidszorg en ondersteunende diensten. Deze innovatieve tool is ontworpen om het budgetbeheerproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Door gebruik te maken van het PGB-portaal hebben gebruikers toegang tot een reeks diensten en hulpmiddelen die hen kunnen helpen hun financiën effectief te beheren. In dit artikel verkennen we de functies en voordelen van het PGB-portaal en leggen we uit hoe het u kan helpen uw budget effectiever te beheren. 

PGB Portaal; Het PGB Portaal is een digitale plek bij de Sociale VerzekeringsBank waar u uw PersoonsGebonden Budget administratie beheert. Het PGB wordt beschikbaar gesteld op de rekening van de SVB voor wat betreft zorgindicaties in PGB afgegeven. Enkel PGB indicaties afkomstig van de Wet langdurige Zorg (Wlz) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden door het SVB beheerd middels het trekkingsrecht.  Ook zorgverleners, het zorgkantoor en de SVB werken in het PGB Portaal. Zij zien alleen de gegevens die zij nodig hebben. In het PGB Portaal maakt u afspraken met zorgverleners en kunt u uw budget inzien. In het PGB Portaal kunt u zorgovereenkomsten maken en wijzigen, betalingen en declaraties, ziek- en betermeldingen en het verantwoordingsvrij bedrag opvragen.

 

PGB portaal

In het Portaal regelt u alles rondom het PersoonsGebonden Budget zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met uw zorgverlener tot het declareren van de zorg. Via het portaal gaat dit eenvoudiger, sneller en zo worden fouten voorkomen.
 

Inloggen PGB Portaal

Met een toekenningsbeschikking  kunt u inloggen in het PGB Portaal via uw DIGID. Ook kunt u hiermee ondertekenen of facturen accorderen. 

  • Budgethouders loggen in met DigiD. Kies voor ‘inloggen als budgethouder’
  • Een gewaarborgde hulp kan ‘inloggen als vertegenwoordiger’ met DigiD
  • Een bewindvoerder kan inloggen als vertegenwoordiger met eHerkenning

Profielpagina aanvullen

De eerste keer dat u inlogt, gaat u naar uw profiel en vult deze verder aan. Deze gegevens zijn nodig bij het opstellen van een zorgovereenkomst. De profielknop staat rechtsboven in het PGB Portaal. Op de profielpagina geeft u aan of u berichten per e-mail of per post wilt ontvangen. Uiteraard is de keuze voor digitale communicatie sneller en minder belastend voor het milieu. 


Zorgovereenkomst opstellen

Voordat u begint, controleert u of uw zorgverlener kan inloggen in het PGB Portaal. Daarvoor heeft uw zorgverlener DigiD (informele zorgverlener) nodig of een AGB-code met Vecozo-certificaat (professionele zorgverlener).

  • Kies voor de tegel ‘opstellen zorgovereenkomst’ op de startpagina
  • Vul de zorgovereenkomst digitaal in. Geef de partijen aan, de werkafspraken en algemene afspraken. Vul ook de zorgbeschrijving in. Controleer daarna of alles goed is ingevuld
  • Stuur de zorgovereenkomst digitaal naar de zorgverlener voor de ondertekening
  • Controleer of de zorgverlener nog wijzigingen heeft gemaakt. Geen wijzigingen meer? Klik op de knop ‘indienen’ en zet digitaal uw handtekening bij de knop ‘ondertekenen’
  • Uw zorgovereenkomst wordt beoordeeld door ons zorgkantoor. Is de zorgovereenkomst goed bevonden? Dan krijgt u bericht van ons zorgkantoor. Dit bericht komt per e-mail of per post. 
  • Een goedgekeurde zorgovereenkomst ziet u terug in het PGB Portaal onder de tegel ‘overzicht zorgovereenkomsten’. Via dit overzicht kunt u ook een zorgovereenkomst wijzigen

Nadat dit proces is doorlopen kan de zorgverlener facturen uploaden en uren declareren per week. De ingediende factuur kunt u daarna goedkeuren waarna de SVB deze controleert en uitbetaald rechtstreeks aan de zorgverlener.