Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Symptomen Omikron

Symptomen Omikron: De overheid heeft vanaf afgelopen zondag een hard lockdown aangekondigd. Dit heeft alles te maken met het oprukkende Omikron virus. Het aantal besmettingen met het Omikron virus is nu nog in de minderheid in vergelijking met andere varianten. De besmettelijkheid van het virus is echter vele malen groter dan de overige varianten.

De bekende Corona klachten zijn ook bij deze variant aanwezig. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke symptomen van de Omikron variant.

symptomen omikron

 

De Symptomen Omikron zijn:

  • Brok in de keel
  • Extreme vermoeidheid
  • Zweetaanvallen in de nacht
  • Spierpijn
  • Droge hoest


Bij deze symptomen Omikron is het zeer aannemelijk dat u lijdt aan Corona. Om uit te sluiten dat u Corona heeft kunt u een testafspraak inplannen bij het GGD. Het Omikron virus werd als eerste waargenomen in Afrika. Daar bleken ook jonge mensen te zijn besmet met het virus. De geïnfecteerde mensen hadden meer last hebben van zware hoofdpijn en spierpijn.

 

Verloop Omikron symptomen

De ziekte opgelopen door besmetting met het Omikron virus lijkt minder heftig te verlopen dan de andere varianten van Corona besmetting. Er lijkt minder hoge koorts, geen reuk en smaak verlies en minder behoefte aan aanvullende beademing. 

De vaccinatie lijkt overigens wel van nut bij de Omikron variant, het ziekte verloop lijkt minder heftig na vaccinatie. Verder wordt er gewerkt aan een vijfde Coronavaccin genaamd Novavax. Dit middel bestaat uit twee prikken, dat in twee tot drie weken opnieuw gegeven mag worden. Met dit middel kunnen dus meer mensen sneller gevaccineerd gaan worden. 


Boostervaccinatie Omikron


Om de kans op besmetting te verlagen en het zieketverloop te temperen wordt de Boostervaccinatie aangeraden. De hoogte van de piek en het aantal zieken en ziekenhuisopnames kunnen teruggebracht worden door zo veel mogelijk gevaccineerde mensen, zo snel mogelijk hun boosterprik te geven. Verder helpt het verhogen van de vaccinatiegraad onder nog niet-gevaccineerde personen. Om de boostercampagne de kans te geven zoveel mogelijk mensen tijdig te bereiken, is het belangrijk nu extra maatregelen te nemen. Maatregelen bovenop de avondlockdown vertragen de opkomst van de omikronvariant, dit kan ertoe bijdragen dat zo veel mogelijk mensen op tijd gevaccineerd zijn. Bron: RIVM