Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Vecozo certificaat aanvragen

Het Vecozo certificaat is nodig om in te loggen in het nieuwe PGB portaal van de Sociale VerzekeringsBank (SVB). De SVB heeft samen met de zorgverzekeraars en het zorgkantoor een applicatie ontworpen voor PersoonsGebondn budgethouders. Hiermee beheren budgethouders hun zorgbudget.

Vecozo certificaat
Wat is het Vecozo certificaat en waarvoor dient dit?

Een certificaat is een onderdeel van beveiligingssoftware; een soort digitale sleutel waarmee u toegang krijgt tot de beveiligde delen van de VECOZO-website. Via het certificaat wordt bepaald welke diensten u mag gebruiken en worden de digitale gegevens die u uitwisselt versleuteld. Door deze combinatie van authenticatie en encryptie wordt de identiteit van alle betrokken partijen en de vertrouwelijkheid van de gegevensuitwisseling gewaarborgd.

Een certificaat is vanaf het moment dat u het installeert twee jaar geldig. Vanaf 30 dagen voor de verloopdatum kan het certificaat door de gebruiker weer voor de duur van twee jaar worden vernieuwd. Gebeurt dit niet op tijd en verloopt hierdoor het certificaat, dan kan het met behulp van het gebruikersnummer en de pincode opnieuw worden geïnstalleerd en is het certificaat weer twee jaar geldig.

 

Wat is het PGB Portaal?

Cliënten die de zorg ( deels ) vergoed krijgen middels een PGB kunnen hun facturen digitaal indienen middels een web applicatie MIJNSVB. De Modelovereenkomsten tussen zorgvrager en zorgverlener zijn hierin terug te vinden. Er wordt beoogt om het indienen van facturen bij de SVB te vereenvoudigen.

Men wil zoveel mogelijk digitaal organiseren. Om de gegevens overdracht te vereenvoudigen is het mogelijk om toegang te krijgen tot het PGB portaal van de zorgvrager. Deze zorgvrager verleent toestemming en deelt gegevens met de zorgverlener. Het doorgeven van tariefwijzigingen, veranderde bankgegevens of persoonsgegevens wordt hierbij eenvoudiger doordat de zorgverlener dit direct online kan doorgeven. Dit niet alleen, ook al wil de zorgverlener op papier wijzigingen of een nieuwe overeenkomst doorgeven dan nog dient deze in bezit te zijn van dit Vecozo certificaat.

Met het certificaat is het tevens mogelijk om de modelovereenkomst digitaal te ondertekenen.

 

Aanvraag van het Vecozo certificaat

Voor dit certificaat dient de zorgverlener in bezit te zijn een AGB code voor de onderneming. Voor BIG geregistreerde zorgverleners geldt dat ze een AGB code hebben op persoonlijke titel startend met een 9, daarnaast heeft een zelfstandig zorgverlener een AGB code van zijn / haar onderneming, meestal startend met 41.

Een AGB – code vraagt de zorgverlener aan bij Vektis. Hoe is te lezen op de website van Vektis. Het AGB – code register is openbaar.

 

Voor een aanvraag van een Vecozo certificaat zijn enkele gegevens nodig, zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

*Indien van toepassing